חציל מוקרם בעשבי תיבול
- 3 כפות פסטו (שמן זית ,בזיליקום ושום בלי צנובר)
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 4 פטריות פורטבלו חתוכות גס
- מלח ופלפל
• 2 חצילים פרוסים לאורך
אופן ההכנה
את החצילים הפרוסים מורחים ברוטב פסטו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות ל-10 דקות
המלית
מקפיצים במחבת את הבצל עם מעט שמן זית .מוסיפים את הפטריות ומכבים את האש.
מטבלים במלח ,פלפל וכף פסטו .
מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומצננים.
רוטב שמנת פיטריות
- 250 מי"ל שמנת מתוקה
- מלח פלפל אגוז מוסקט
• 10 גרם חמאה (כפית)
• פטריות חתוכות גס
• 1 שן שום
ממיסים במחבת את החמאה,מוספים את השום והפטריות ומטגנים כ- 5 דקות.
מוסיפים את השמנת ,מביאים לרתיחה ומנמיכים .
מוסיפים מלח ,פלפל ומעט אגוז מוסקט .
מוצאים את החציל וממלאים כל חציל בכף מהמלית .
מגלגלים ,מניחים בתבנית ומעל יוצקים את רוטב השמנת .
מקרימים בגבינה צהובה או פרמזן ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות ל-15 דקות .
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
054-7730379